Лесен домашен лаваш

18/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното, правим кладенче и изсипваме размитата в хладката вода мая и солта.

Замесваме меко тесто, което разделяме на 25-30 топки. Нареждаме ги в намаслена тава, покриваме ги и оставяме да втасат за кратко.

Взимаме топките една по една и върху всяка ръсим малко брашно и я разточваме до големината на тигана, в който ще ги печем - около 25-30 см, покриваме корите, за да не изсъхнат.

Загряваме тефлонов тиган и в него започваме да печем лаваша от двете страни до готовност, като преди това го изтръскваме от излишното брашно.

Всеки един изпечен лаваш намазваме с малко масло и върху него поставяме другия, като ги държим покрити.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Да попитам,после с какво гарнираш?
0
0
Севда Андреева
Дъщеря ми ги обича с масълце и сирене, а мъжът ми със салам, кашкавал и сладко :)! Въпрос на вкус!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв