Английски кейк

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Английски кейк1 / 2
02/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-10 парчета
"Сега опитайте и ще разберете, защо англичаните непрекъснато се наливат с чай и похапват кейк"

Необходими Продукти

  • захар - 150 г
  • масло - 125 г
  • брашно - 150 г картофено
  • брашно - 30 г пшеничено
  • яйца - 3 броя
  • бадеми - 60 г
  • череши - 75 г захаросани
  • стафиди - 30 г
  • плодове - 50 г захаросани
  • ром - 2 с.л.
  • лимони - 1/2 ч.л. лимонова кора
  • ванилия - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 или 1/2 пакетче
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта на пяна и добавете лимоновата кора и ванилията. Сипват се при непрекъснато разбиване картофеното и пшениченото брашно, солта, бакпулверът и яйцата.

След това се прибавят смлените бадеми, стафиди, предварително накиснати и отцедени от рома и ситно нарязаните захаросани плодове. Черешите се наситняват и също се добавят към сместа.

След тях започнете да добавяте брашното и рома и бъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в намазана с масло кейкова форма. Пече се в предварително загрята умерена фурна за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: