Агнешки бут със сос от зеленчуци

09/06/2011
Маргарита
отМаргаритаНовак
"Не знаете какво означава наистина сочно и ароматно агнешко, докато не приготвите агнешки бут точно по тази рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 824
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С марината от виното, нарязаните зеленчуци и подправките се залива нарязаното на порции бутче и престоява в нея 3-4 часа.

След като се извади, се изцежда и месото се запържва на порции в маслото от всички страни до златисто - розов цвят.

Зеленчуците от маринатата се отцеждат и се пържат в мазнина, прибавя се и брашното и виното.

Месото се слага в тавичка, сипва се сосът и се вари до готовност. Месото се изважда и отцежда. Зеленчуците се пасират.

Разпределеното месо в чинии, като оформяме порции. Залива се със соса.

Картофите се сваряват цели, обелват се и се предлагат като гарнитура, поръсени с овкусители.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар