Хрупкави рулца от фини кори

17/03/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Вкусни и лесни мини банички за прекрасен старт на деня"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 598
  • Преглеждания за месеца1527
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме 8 броя кори фини. Всяка кора срязваме наполовина. Така се получават 16 броя правоъгълни кори. Всяка намазваме с олио (разнасяме с четка).

Слагаме по две супени лъжици плънка, която приготвяме като смесваме разбити три яйца с кисело мляко, бакпулвер, няколко капки сок от лимон и натрошено сирене (може да купим готово натрошено сирене, също е хубаво и е на по-ниска цена).

Намазаната с олио и плънка кора прегъваме, като събираме в средата двете срещуположни страни и навиваме рулца, като внимаваме да не разкъсаме кората (в снимките съм показала как да сгънем корите ). Приготвяме всички рулца и подреждаме в тавичка върху хартия за печене. На всяко рулце слагаме малко краве масло.

Напръскваме с газирана вода и изпичаме в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до приятен загар за приблизително 20-25 минути, зависи от фурната. Поднасяме с айрян или кисело мляко.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Теодора Иванова Каменова
Заинтригувана съм , ще опитам
0
0
Eleya
Eleya
06.07.2016 22:00
Здравейте, а колко газирана вода се слага и само отгоре ли?! Баничките изглеждат много апетитни и сочни /за разлика от тези, които съм правила по подобна технология и са били много сухи/. Поздравления!
3
2
Веселина Константинова
Изглеждат много вкусни!
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв