Ягодова торта с един блат

17/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 260
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блата: Яйцата, олиото, киселото мляко и захарта се разбъркват хубаво. Малко брашно, бакпулверът и какаото се смесват, след което се прибавят към яйцата и др. продукти. Хубаво се разбърква и се добавя по малко брашно, докато се получи не прекалено гъста смес. Сместа се изсипва в форма за печене на торта и се пече на 180-200 градуса за 20-25 мин. или до готовност.

Крема: 5-6 ягоди се нарязват на ситно или се намачкват и заедно с лъжица захар се слагат на котлона да омекнат около 10 мин. на тих огън, след което се оставя да изстине.

Приготвяме си желатина. В дълбока купа разбиваме с миксера сладкарската сметана и чашата захар, докато стане гъст крем. Докато бъркаме, сипваме и сварените ягоди (оставяме мъничко за декорация), след това на тънка струя добавяме и желатина, разбъркваме още 1 мин. и кремът е готов.

След като блатът се е изпекъл и охладил, слагаме крема и украсяваме с останалите ягоди и сварените ягоди. Тортата се оставя поне за 30 минути в хладилник да стегне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Наталия Петрова
Благодаря!
0
0
Гергана  Георгиева
Ох,страхотна е!Истинско изкушение!
0
0
Наталия Петрова
Блягодаря! Домашните са...тези нямат същия аромат и вкус няма спор.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв