Тропическа торта Павлова

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Тропическа торта Павлова
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Днес ще ви представим една разшкошна домашна пухкава торта Павлова с много крем и плодове."

Необходими Продукти

  • За целувчения блат
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 300 г
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • нишесте - 2 ч.л. царевично
  • ванилия - 2 бр.
  • За сметановия крем
  • крем - 1 опаковка сметанов крем - десерт на прах
  • прясно мляко - 200 мл
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • За украсата
  • манго - 1 бр.
  • киви - 3 - 4 бр.
  • нар - зърна от половин нар
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • кокосови стърготини - 1 ч.л.
  • мента - пресни листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се сипват в купа и се разбиват, докато станат плътни. Постепенно се добавя захарта без да се спира разбиването (използва се миксер с купа).

Сипва се оцетът, нишестето и ванилията. Разбива се до получаването на твърда пяна. Добавя се останалата захар към разбитите белтъци и се разбърква внимателно на ръка.

Застила се кръгла плитка тава с хартия за печене. Сипва се в средата белтъчната смес и се оформя кръг, в който да се получи вдлъбнатина.

Основата на тортата се суши в загрята на 120 градуса температура за 1 час и 30 минути. След това се изключва фурната и се оставя голямата целувка да изстине вътре.

Сметановият крем и млякото се разбиват с миксер на висока степен за 4 минути. Добавят се кокосовите стърготини и се разбърква с лопатка.

Плодовете се белят. Мангото се реже на кубчета, а кивито на филийки. Зърната от нара се ронят в купичка. Слага се целувчения блат върху поднос за торта.

Сипва се във вдлъбнатината сметаново-кокосовият крем. Разпределя се добре. Подреждат се отгоре плодовете. Поръсва се с лимоновите корички и кокосовите стърготини. Украсява се с листата мента.

Тортата Павлова се сглобява непосредствено преди сервиране, защото след престой целувчената основа ще попие крема и няма да е така хрупкава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
И на мен ми допада! Правила съм само веднъж, но не и с тези плодове.
19.03.2016 00:13
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Благодаря,Невена. :) Радвам се,че ти харесва рецептата ми.Може да добавиш и плодов сос от някой ексотичен плод за още по-голям разкош :)
18.03.2016 23:30
NEVI
NEVI
Обожавам торта "Павлова" правила съм различни варианти с ягоди,малини, череши но този екзотичен вариант много ми хареса. Хубава рецепта.
18.03.2016 21:54