Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пролетна гозба от леща

Пролетна гозба от леща

Пролетна гозба от леща
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
18/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Не сме и предполагали, че лещата така страхотно може да се комбинира със спанак, но Вили ни отвори очите"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • леща - 1 к. ч.
  • спанак - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • бульон - 2 ч.ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Добавя се измитата и отцедена леща и нарязан на парченца морков.

Заливаме с бульона, може и с вода, и се оставя да ври до готовност на тих огън около 30 минути. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Спанакът се готви в микровълновата докато омекне, нарязва се на ситно и се прибавя в лещата. Вари се още 10 минути и сервираме

Бързо, вкусно и пролетно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: