Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Тестяни гювечета с чушки в доматен сос

Тестяни гювечета с чушки в доматен сос

Тестяни гювечета с чушки в доматен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
19/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ето ви една идея как да превърнете обикновените пиперки в доматен сос в истински деликатес, който ще обере овациите на гостите ви. И да не забравите да почерпите Вили за отличната идея!"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. червени
  • За соса
  • домати - 1 буркан
  • олио - 3 с л
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз
  • черен пипер - 2 щипки
  • За тестото
  • вода - 2 ч.ч.
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се изпичат чушките, обелват се и оставяме настрана.

Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук. После се добавят нарязани и почистени от ципи домати и овкусяваме с подправките.

Вари се на тих огън, докато се сгъсти и с готовия сос се заливат печените чушки.

Приготвя се тесто, като се активира маята, разбита в част от водата и щом се надигне, сипваме брашното, добавя се сол и замесваме тесто. Втасва на топло 30 минути.

Намазваме с масло глинени гювечета и поставяме в тава с дъното нагоре.

Разточва се топче тесто на кръгла кора и с нея се облепва гювечето, капакът също. Отгоре се намазва с разбит жълтък. Печем тестяните гювечета в загрята фурна 180 градуса за 20 минути.

Когато се извадят, се отделят внимателно от купичките. Във всяко се поставят по две печени чушки, заливаме с доматен сос и поднасяме.

Уникално вкусно и красиво поднесено! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: