петък, 29 април

Торта Гараш

12/07/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции16
Изпрати Торта Гараш
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо76 899
  • Преглеждания за месеца1485
  • Преглеждания за седмицата161
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Продукти

  • белтъци - 10 бр. за блатовете
  • захар - 400 гр. за блатовете
  • смлени орехи - 300 гр. за блатовете
  • захар - 150 гр. за крема
  • шоколад - 100 гр. или 2 с.л. какао
  • жълтъци - 5 бр.
  • масло - 250 - 300 гр.
  • захар - 75 гр. за крокана
  • вода - 2 с.л.
Сготви+2 точки
2 потребители сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Торта Гараш

На блатовете: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се постепенно захарта и продължава да се разбива докато се сгъсти. Прибавят се орехите. Всичко се разбърква добре и сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма на дъното на която е сложена с хартия за печене намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.

На крема: Захарта се сварява на гъст сироп с 1/2 кафена чашка вода и шоколада, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропа е още топъл се прибавят жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем.

На крокана: Захарта смесена с 2 с.л. вода се карамелизира и се изсипва в намазнена тавичка. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.

Блатовете се слепват с крем, като върху крема се посипва по малко от крокана. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание - с кокосови стърготини, зелени или шоколадови пръчици.

Тортата може да се направи и без кроканта.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 45 гласували
5 23
4 9
3 8
2 3
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Изпрати
Много точно и ясно написана рецепта. Потвърждавам и аз че става изключително вкусна.
0
0
Милена
17.01.2014 22:38
къдей се слагат жълтъците
1
0
Вера
08.12.2013 12:53
Тортата е перфектна правя я от 6-7 години ( не възраст :) ), но съм си улеснила живота като слагам пудра захар, по-малко се бърка.
Браво на авторката!
0
0
Краси
08.12.2013 11:13
Отгоре се намазва с шоколадов кувертюр,но при липса на такъв-с крема.Поздравления на авторката за рецептата.
2
0
Краси
08.12.2013 11:10
Наистина това е от малкото почти оригинални рецепти за тортата
5
1
toty
20.09.2013 14:45
с една малка забележка - торта Гараш не трябва да е толкова висока , тя е много вкусна , но и много сладка затова се прави по-ниска .
5
0
fastangel
17.09.2013 11:23
Може би рецептата трябва да се впише в раздел(Лесна торта Гараш)

Стоянова
04.02.2016 19:53
Няма трудна торта Гараш-това е тя ,всичко друго е менте!
0
0
0
0
mariq
04.09.2013 23:01
Това е рецептата на истинската торта Гараш.Не се слага никакво брашно,затова е толкова вкусна.Наистина става тънка.
3
0
Мами
28.05.2013 14:20
А някаква идея какво да приготвим от останалите 5 жълтъка?
Стоянова
04.02.2016 19:56
Аз използвам и 10-те за тортата
0
0
Вили
03.02.2016 20:41
направи си майонеза
0
0
0
0
анета
27.04.2013 12:14
Ива много е хубава тортата аз я правя същата. Уникална е но имам една забележка към Микаела никога не обиждайте чуждият труд и не се слага никакво брашно ако вие не можете да я направите това вече е отделен въпрос !!!!!!!!!!!!!!!!
3
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Торта Гараш. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни специалитети за Торта Гараш. Вкусни рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Торта Гараш в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.