Торта Гараш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Торта Гараш1 / 3
12/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"По хубаво от домашното няма! Доказателство за това е и тази невероятна домашна торта Гараш, която излапахме на един дъх"

Необходими Продукти

  • белтъци - 10 бр. за блатовете
  • захар - 400 гр. за блатовете
  • смлени орехи - 300 гр. за блатовете
  • захар - 150 гр. за крема
  • шоколад - 100 гр. или 2 с.л. какао
  • жълтъци - 5 бр.
  • масло - 250 - 300 гр.
  • захар - 75 гр. за крокана
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На блатовете: Белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се постепенно захарта и продължава да се разбива докато се сгъсти. Прибавят се орехите. Всичко се разбърква добре и сместа се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в по-голяма тортена форма на дъното на която е сложена с хартия за печене намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.

На крема: Захарта се сварява на гъст сироп с 1/2 кафена чашка вода и шоколада, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропа е още топъл се прибавят жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем.

На крокана: Захарта смесена с 2 с.л. вода се карамелизира и се изсипва в намазнена тавичка. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.

Блатовете се слепват с крем, като върху крема се посипва по малко от крокана. Отгоре се намазва с крем и се украсява по желание - с кокосови стърготини, зелени или шоколадови пръчици.

Тортата може да се направи и без кроканта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
528
410
39
22
11
Дай твоята оценка:

Коментари

RRR
RRR
Сто пъти съм я правила. Страхотна е, вкусна и много лесна за приготвяне. Пече се в силна фурна, може без хартия, в тефлонова тава, намазана с олио.
15.07.2011 16:18
лани
лани
Страхотно изглежда. Ще я пробвам тази рецепта.
13.07.2011 01:04
1
st
st
Точно така се прави и става много вкусна.
12.07.2011 16:16