Печен шпикован заек

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Печен шпикован заек1 / 3
14/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"Поканете празника в дома си с тази уникална рецепта за печен заек..."

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • сланина - 150 г
  • лимони - ½ бр.
  • лук - 15 бр. малки лукчета
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • сметана - 5 - 6 с.л.
  • За марината
  • оцет - 3 с.л.
  • бахар - 5 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • вода - да го покрие
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата: В дълбок съд слагаме оцета, бахара, черния пипер, дафиновия лист, виното, лука нарязан на едро, прибавяме заека и го покриваме с вода. Оставяме да се маринова за 24 часа на студено.

Отцеждаме месото и правим малки разрези в него, в които поставяме малки парчета сланина. Поръсваме го с черен пипер и посоляваме.

Поставяме го в тава за печене и го покриваме с нарязания лимон на кръгчета. Обелените лукчетата ги сипваме около заека. Поръсваме с винен оцет и заливаме с горещо масло.

Печем в умерена фурна. Накрая заливаме със сметаната и печем още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: