Пилешки гърди с босилек и зеленчуци на скара

19/03/2016
Биляна
отБилянаГотвач1353191791
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът се излива във висок съд и към него се добавя босилекът, черният пипер и солта, всичко се пасира до получаване на средно гъст сос.

Пилешките гърди се начукват и заливат със соса, покриват се с домакинско фолио и престояват в хладилник минимум 30 мин. През това време зеленчуците се почистват и нарязват, патладжанът и тиквичката - на кръгчета, морковите - на лентички, а чушките и аспержите се пекат цели.

Когато се извадят, се заливат с малко зехтин и соев сос. Гърдите се вадят от хладилника и се пекат на грил тиган, когато се обърнат, около минута преди да са готови, се поръсват с кашкавала.

Сервират се 1 от гърдите с малко зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Pressy
Pressy
23.03.2016 22:24
Мммм...вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв