Яхния зелен боб от консерва

20/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3526692562
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 414
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеления фасул се изсипва от буркана в гевгир и се изплаква. Картофите се обелват и нарязват на много ситно, морковът се почиства и рендосва, а лукът и чесънът също се нарязват на ситно.

В тенджера (незалепваща) наливаме малко олио, слагаме и маслото и задушаваме в тях лука и чесъна, моркова и картофите, разбъркваме често и след като са полусварени картофите, сипваме брашното, сол, червен пипер, разбъркваме още 2-3 пъти да се запържи брашното и заливаме с вряща вода около 1 литър (при непрекъснато бъркане).

След това сипваме и изплакнатия зелен фасул. Варим 10 мин. или до готовност (при необходимост доливаме още вода). След като е готово, поднасяме с пресен лук и магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Stoevmobile
Stoevmobile
01.07.2018 20:25
Добра рецепта. Ние го приготвяме с копър, не с магданоз. ;)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв