Толумби

20/03/2016
Ваня Благоева
отВаня БлагоеваГотвач1975522563
"Раз-кош-ни...!!! Знаем, че и на вас са ви любими"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 112
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 300 мл
  • брашно - 300 г
  • захар - 4 бучки
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 1 с.л. краве
  • За сиропа
  • захар - 200 - 250 г
  • вода - 300 мл
  • ванилия - 2 праха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Слагаме водата в тенджера да заври, след което прибавяме маслото, захарта и брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато сместа стане гъста, след което я махаме от котлона и я оставяме да поизстине и слагаме едно по едно яйцата.

В дълбока тенджера слагаме много олио и го слагаме на котлона. Щом се сгорещи с голям шприц шприцоваме направо в него толумбите.

Готовите толумби вадим и веднага потапяме за секунди в предварително приготвения сироп. Със сиропа, който ни остане, ги заливаме всичките.

За сиропа: В тенджерка слагаме захарта и водата, докато заври, щом заври, махаме сиропа от котлона и прибавяме ванилията и с лъжица разбиваме хубаво.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Благоева
И на мен са ми любимите, вече само домашни си правя, не купувам
0
0
Гергана  Георгиева
Любимите домашни толумбички! Направих ги и станаха много сочни и вкусни!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв