Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички пролетни цветенца

Кифлички пролетни цветенца

Кифлички пролетни цветенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
"Вкусни кифлички, които носят много сладост и настроение!"

Необходими Продукти

  • закваска
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 25 г
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • За замесване
  • захар - 100 г
  • яйца - 2 бр
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • типово брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • цветни пръчици - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите за закваската и оставяме около 30 минути да втаса. Когото се активира маята, тя шупва.

В отделен съд се смесват всички продукти за замесването - яйцата, захарта, мекото масло, солта и ванилията. Сипва се и брашното и шупналата мая, замесва се средно меко тесто - да стане еластично и гладко.

Слага се в купа, намазва се с олио и покриваме с кърпа да втаса за 1 час. Втасалото тесто се разделя на топки. От всяка се откъсва парче малко тесто и се оформят два фитила, като се усукват един в друг.

Останалото тесто се сплесква и се поставя 1 к.л. сладко от ягоди, оформя се топче. Нареждаме в намазана с олио тава първо топчето, фитила - край него като венец.

Кифлите втасват на топло 20 минути. Намазваме с разбит жълтък с малко олио и поръсваме с цветни захарни пръчици. Печем в умерена фурна 170 градуса до зачервяване.

Вкусно и красиво! Честита пролет на всички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Изглеждат лесни и много вкусни.Стават и със шоколад
21.03.2016 12:45