Вкусно свинско с тиквички, моркови и ориз

20/03/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Ако не сте решили още какво ще хапвате днес, ние ще ви предложим една класическа запеканка от българската кухня, която освен много вкусна и лесна, е и полезна"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 179
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се поръсва с кимион, сол, черен пипер и къри. В загрято олио се запържва, докато побелее, и се изважда настрани. Ако е нужно, се долива малко олио и се запържва нарязан ситно лук, морков на кръгчета и тиквичка на кубчета, поръсени с щипка сол и черен пипер.

След като 2-3 минути добавям и ориза. Разбърква се за кратко и сипвам настърган домат, може и от консерва. Заливаме продуктите с вода, като гледаме да е в съотношение ориз към вода - 1 ч.ч. ориз с 3 ч.ч. вода.

Изключва се котлона и се оставя за 5 минути под капак. После се прехвърля в тава, отгоре се разпределя месото. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много обичам тиквички приготвени по-всякакъв начин,вид и форма.Поздравления за вкусната гозба!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв