Торта Пролет

20/03/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач625171
"Усмихнете се с тази красива торта Нека хубавото ви настроение се усети и във вкусните сладкиши като този, които можете да си приготвите!"
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо785
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте сухите съставки заедно. Разбийте заедно маслото, захарта и яйцата до получаване на пухкава смес. Добавете постепенно на части сухите съставки, като ги редувате с млякото.

Разделете получената смес на две. В едната добавете какаото и горещата вода и разбийте до пълното оцветяване на тестото. Във форма за печене започнете да изсипвате с помощта на черпак от двете смеси.

Добавете един черпак от бялата смес. В средата на кръга добавете един черпак кафява смес и така до изчерпване на тестото. Печете на 180 градуса до готовност (около 25-30 мин). Охладете получения блат напълно.

Фонданът е деликатен за работа, затова помещението ви не трябва да е горещо, за да не си усложните допълнително процеса. Поръсете работната площ, на която ще разточвате с пудра захар. Премерете колко фондан ще ви е необходим за покриване на сладкиша, като от всяка страна оставете по 3-4 см.

Разточете внимателно блат от 3 мм дебелина. Внимателно го поставете върху сладкиша и нежно притиснете от всички страни, за да извадите въздуха и фонданът да прилепне напълно.

Ако се получат бръчки, повдигнете внимателно блата и притиснете с длан. Внимателно изрежете с нож излишното. Изрежете с формички от цветния фондан цветя или използвайте готови захарни фигури.

Това е на пръв поглед бърз и лесен Зебра кекс, но за около 20 минути можете да му придадете шарена премяна, която ще зарадва близките ви!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Надя
Надя
20.03.2016 12:21
Чудесно изглежда! Със сигурност ще я пробвам.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв