Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички на руло

Банички на руло

Сафие ЕфраимоваСафие Ефраимова
Новак
1411049105
Банички на руло
Снимка: Сафие Ефраимова
2 / 6
20/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Хрупкави домашни банички, които се приготвят само за 45 минути и са истинска наслада за езика"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 1 бр. (42 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • за плънката
  • сирене - 400 г
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко се добавят мая, захар, сол и олио. Взимаме една кора и я намазваме с част от сместа. Върху нея слагаме втора кора, която също се намазва.

Слагаме и третата кора, намазваме я, като в единия край на късата страна слагаме от направената плънка от сиренето и белтъка.

Навиваме на руло и редим в предварително намаслена тава. Така процедираме с всяко следващо руло.

Намазваме баничките със смес от прясно мляко, жълтък и олио, поръсваме със сусам. Нарязваме на парчета и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: