Хрупкав бял амур

20/03/2016
Георги
отГеоргиНовак21
"Тайната на хрупкавия бял амур е в маринатата, твърди Георги. Няма да спорим, защото не е възпитано да се говори с пълна уста "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 235
  • Преглеждания за месеца643
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бял амур - 4 бр. стек
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • риган - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • царевичен грис - 100 г или галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, правим маринатата - в голяма купа или подобен съд поставяме лимоновия сок, зехтина, бялото вино, ригана, черния пипер, соевия сос, сол и горчицата. Разбъркваме добре марината, за да се смесят продуктите.

Измитата риба поставяме в найлонов плик и изсипваме сместа при рибата.

Поставяме в хладилника поне за 2-3 часа, като от време на време обръщаме плика, за да се овкуси навсякъде рибата.

Изваждаме вече овкусената риба от плика и я поставяме да се отцеди в подходящ съд. Така отцедената вече риба овалваме в царевичния грис и пържим в добре загрята мазнина до порозовяване от двете страни.

С тази рецепта може да се прави и с друг вид риба по избор.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар