Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Зеленчукова дроб сaрма в палачинки

Зеленчукова дроб сaрма в палачинки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Зеленчукова дроб сaрма в палачинки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Тази рецепта не само ще ви нахрани, но и ще сгрее душата ви"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • олио
  • за плънката
  • гъби - 300 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 ч.ч. гъбен
  • копър
  • магданоз
  • сол
  • за заливка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, прясното мляко, брашното и содата бикарбонат пригответе гъста като боза течност. В загрят с малко мазнина тиган изпържете от 6-8 палачинки.

Нарежете гъбите на ситно и запържете с нарязания на ситно лук в загрятото олио. Прибавете ориза и добавете чаена чаша и половина вода. Овкусете сместа със сол и гответе, докато оризът абсорбира водата.

Махнете от котлона и добавете чаената лъжица червен пипер и ситно нарязан копър и магданоз.

Сложете във всяка палачинка част от дроб сармата и сгънете палачинката като сарма. Подредете палачинките в намазана с мазнина тавичка.

Залейте подредените палачинки с чаената чаша гъбен бульон и напръскайте с малко олио.

Печете палачинките на умерена фурна. Когато се позачервят, залейте с разбитите яйца с прясното мляко с малко сол.

Запечете палачинките, докато се стегне заливката.

Зеленчуковата дроб сарма в палачинки е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: