Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Постен ябълков щрудел

Постен ябълков щрудел

Постен ябълков щрудел
Снимка: Марияна
1 / 6
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако сте на пост или искате да си приготвите лек сладкиш, тези постни щруделчета с богата ябълково-орехова плънка са точната рецепта за вас"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • ябълки - 500 г
  • олио - 1 к. ч.
  • захар - 100 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • галета - 5 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе плънката, като за целта настържете на ренде ябълките, смесете ги със счуканите орехи, галетата, канелата и захарта.

Разбъркайте хубаво. Всяка една кора намажете с олио, сгънете на две през средата и отново се намазва с олио.

Върху нея сложете част от плънката, като гледайте да е на 3 см от краищата на кората, които пък се завиват навътре. След това навийте кората на руло.

Оформените рула се нареждат в намазнена тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.

Поръсете готовия щрудел с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Selen773
Selen773
Щрудела стана много вкусен, но 100гр захар по рецепта според мен е малко. Аз сложих около 200гр захар и стана идеално.
24.12.2021 16:01
2