Яйца в кайма

Яйца в кайма
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
06/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"С тази рецепта ще впечатлите всички – и големи, и малки. Тези топчици освен че са много вкусни, те са и красиви"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. твърдосварени
  • брашно - 60 г
  • галета - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с подправките, добавете ситно нарязаните лук и магданоз. Разделете сместа на 5 части.

Всяка една част се сплесква с ръце и се оформя като малка питка, в която се поставя по 1 сварено яйце. След това се оформя на топче.

Овалваме първо в брашно, после в разбито яйце и накрая в галета.

Нареждаме топчетата в намазнена тава и печем до готовност.

Сервирайте кюфтетата със свежа салата.

Яйцата в кайма са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
В къщи ги обичаме и често си ги хапваме,много вървят със свежа салата
21.03.2016 15:35