Катми по родопски

21/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Днес ще ви представим тези пухкави и неустоими родопски катми приготвени по автентчина рецепта от кърджалийско"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65 777
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч. топла
  • масло - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него прибавяме сухата мая, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и постепенно добавяме водата като за по-гъсто палачинково тесто. Покриваме сместа с кърпа и оставяме да втаса докато стане на шупли.

В широк съд върху котлона загряваме малко олио и в него с помощта на черпак изсипваме част от сместа като накланяме съда докато сместа покрие цялото дъно. Пържим от двете страни.

Изваждаме катмите и всяка от тях намазваме с масло, което сме разбъркали с щипка сол.

Сервираме топли.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Иринааа
Иринааа
19.07.2018 12:34
Уникални
0
0
Николина Панчева
спомен от деството . моята баба ги правеше така с домашни яица и бяха наи вкусното нещо
0
0
Илияна Димова
Много са вкусни, харесваме и с масло и с мас намазани
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв