Двуцветен кейк с маково семе

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 1 ½ в.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • прясно мляко – 1 в.ч.
  • брашно – 2 ½ в.ч.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • маково семе – ½ к.ч.
  • лимонова кора – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата на пяна със захарта. Постепенно добавяме олиото и прясното мляко, като бъркаме сместа непрекъснато.

Слагаме лимоновата кора и добавяме лъжица по лъжица брашното, в което предварително сме разбъркали бакпулвера.

Намасляваме форма за кекс и в нея изсипваме 1/3 от сместа, върху нея слагаме следващата 1/3, в която сме разбъркали маковото семе и покриваме с последното тесто.

Печем кейка в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 45 минути. Изпечения кейк вадим от фурната и оставяме да се охлади за 30 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар