Домашен салеп

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Домашен салеп
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 4 ч.л.
  • нишесте - 4 ч.л. пшенично
  • картофено нишесте - 4 ч.л.
  • захар - 6 ч.л.
  • прясно мляко - 4 в.ч.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме много добре оризовото брашно, пшеничното и картофено нишесте, както и прясното мляко.

Слагаме в дълбок съд върху котлона на средна степен салепът да заври при непрекъснато бъркане.

Накрая прибавяме захарта.

Сервираме в чаши като отгоре поръсваме с канела на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: