Питка с фанта лимон

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Това не е обикновена питка, а питка с Фанта, която в прави неустоимо пухкава "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 094
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 200 мл
  • безалкохолно - 100 мл фанта лимон
  • брашно - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбъркваме прясното мляко със захарта и маята. Добавяме олиото, белтъка на яйцето и фантата. Постепенно добавяме брашното и замесваме умерено твърдо тесто. Покриваме тестото с фолио за свежо съхранение и го оставяме да втаса за около 1 час.

Върху гладка повърхност поръсваме брашно и върху него изсипваме втасалото тесто. Замесваме тестото докато се покрие с брашно отвсякъде и го нарязваме на топки.

Всяка топка разточваме на кора с дебелина 1 см, навиваме на руло кората и завиваме на кравай. Така приготвените краваи слагаме в тава, покрита с хартия за печене, и отгоре ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Оставяме ги да втасат отново за около 20 минути.

Печем питката в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!