Летен гювеч със свинско месо

23/06/2016
"С пресни зеленчуци и крехко свинско месце най-вкусният гювеч се приготвя "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 614
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо – 600 г обезкостено
  • мас – 1 к.ч. или олио
  • лук – 4 глави
  • чушки – 6 - 7 бр.
  • патладжани – 1 бр.
  • зелен боб – 1 ч.ч.
  • бамя – ¼ кг
  • домати – 2 - 3 бр.
  • бакла - 1/4 кг
  • картофи – 5 - 6 бр.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, посоляваме и с малко вода ги слагаме в умерена фурна, докато месото омекне.

Прибавяме лука нарязан на филийки, чушките на пръстени, патладжана на кубчета, доматите на кръгчета и леко сварените бакла, зелен боб и червения пипер.

Разбъркваме добре, слагаме мазнината и печем в умерена фурна, докато продуктите поомекнат.

Тогава слагаме нарязаните на резенчета картофи, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем, докато гювеча остане почти на мазнина.

Поднасяме го поръсен със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар