Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Апетитна вълча баница

Апетитна вълча баница

Апетитна вълча баница
Снимка: Потребител#167810
1 / 3
21/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Уникално вкусна и засищаща баница с богата плънка"

Необходими Продукти

  • За корите
  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.(плюс допълнително за разточването)
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • лук - 3 - 4 глави
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • салам - 1 ч.ч. Камчия (нарязан на ситно)
  • салам - 1 ч.ч. шпек (нарязан на ситно)
  • сол
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз - пресен
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • мляко - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесвате тестото. Правите го на топки и оставяте да почине. Запържвате лука до златисто с ориза до полуготовност. Изсипвате в купа и смесвате с останалите съставки.

Разточвате кори, поръсвате леко с олио и посипвате малко из цялата кора от пълнежа. Навивате на руло и навивате в тавата на охлюв. Така процедирате докато свършат корите и пълнежът.

Пасирате съставките за мазане и намазвате обилно баницата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: