Щрудел с ябълки с дърпани кори

21/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
"Разкошен ябълков щрудел с бисквити и канела"
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 102
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 300 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 500 - 600 г
  • олио - 200 мл.
  • за плънката
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • бисквити - 220 г смлени
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче (10 г)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесваме тесто. Разделяме на 6 топчета, всяко едно разточваме с точилка на питка около 10 -12 см. Намазваме с олио от двете страни и оставяме да престоят за 20 минути.

Докато питчиците си почиват, обелваме и настъргваме ябълките. Смиламе бисквитите на пясък. Смесваме всичко - ябълки, захар, канела и бисквитите.

Върху подходяща покривка започваме да раздърпваме корите отвътре навън, като се движим в кръг по посока на часовниковата стрелка. Разтеглената кора леко напръскваме с олио и слагаме от плънката. С помощта на покривката навиваме на руло.

Рулата подреждаме в намазана с олио тава. Печем до порозовяване. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар