Баница с яйца и сирене с готови кори

21/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 403
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърквам яйцата, натрошавам сиренето. Содата разбърквам в млякото и изчаквам да се активира, добавям към яйцата, слагам и олиото.

Плънката е готова. Взимам лист кора и слагам тук-там от плънката, навивам на руло. В намазана с олио тава завивам на охлюв.

Останалата част от плънката слагам върху баницата и поръсвам с малко олио. Пека в загрята на 170 градуса фурна до получаването на хубав цвят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
22.03.2016 11:46
Разкошна е!Традиционен метод за баница,приготвям я по същия начин,но не ползвам сода,а бакпулвер.Набухва страхотно и няма онзи натрапчив вкус на сода.След изпичане я обръщам да виси надолу прикрепена с четири чаши,така не спада и остава пухкава.
За целта обаче не подмазвайте тавата с олио,за да залепне баницата,иначе рискувате като я обърнете да изпадне от тавата.Отгоре преди изпичане слагам малки парчета масло.
2
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
05.04.2016 20:20
Сия, днес правих баница и я направих с бакпулвер, много вкусна стана! Благодаря ти
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
22.03.2016 12:52
Благодаря, Сия! Няколко пъти съм я обръщала на купички, но на никой не му се чака, все набързо.... и топла, топла... изчезва. С бакпулвер не съм правила, но и той е хл. сода и лимонтозу....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв