Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Спаначено руло с банан

Спаначено руло с банан

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Спаначено руло с банан
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Не гледайте скептично, а се усмихнете и непременно опитайте тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • спанак - ½ ч.ч. пюре
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • За крема
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • рикота - ½ опаковка
  • Пълнеж
  • банани - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:

В тенджера слагаме прясното мляко и захарта. Към тях добавяме брашното, размито с малко вода. Оставяме да заври крема при непрекъснато бъркане.

Сваляме сместа от котлона и оставяме да се охлади. Към нея прибавяме маслото и разбъркваме добре сместа. Накрая прибавяме сиренето рикота и отново разбъркваме сместа. Покриваме с фолио за свежо съхранение, за да не хване кремът коричка.

В отделен съд разбиваме захарта с яйцата на пяна. Към тях прибавяме пюрето от спанака и разбъркваме добре сместа. Постепенно добавяме лъжица по лъжица брашното, накрая слагаме бакпулвера.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10 минути върху намазана с олио хартия за печене. След като се опече кората махаме от фурната и оставяме да изстине. Отстраняваме хартията.

Върху равна повърхност слагаме кората за рулото и върху нея намазваме крема. Слагаме обелените банани и навиваме сладкиша на стегнато руло. Слагаме готовото руло в хладилник за 2 часа да стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: