Домашно султан малеби

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"100% сте опитвали домашно ‪‎малеби‬, но като това не сте - Домашно султан малеби по оригинална турска рецепта! Ще си оближете пръстите"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 610
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд, в който ще варим крема, изсипваме разтопеното масло, брашното, нишестето и оризовото брашно.

Запържваме брашната леко на слаб огън и към тях прибавяме постепенно прясното мляко, като разбъркваме непрекъснато сместа.

След като крема заври прибавяме захарта, като не спираме да бъркаме сместа за 3-4 минути и отстраняваме от огъня.

Добавяме ванилията. Оставяме крема леко да се охлади и разбиваме с миксер за около 30 секунди.

Разпределяме крема в купички, предварително намокрени с вода и слагаме в хладилник да стегнат за една нощ. Сервираме крема обърнат, като отгоре го поръсваме със смлян шамфъстък.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много е лек и вкусен,прекрасен десерт!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв