Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с праз, ориз и майонеза

Баница с праз, ориз и майонеза

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3632k1
Баница с праз, ориз и майонеза
Снимка: Потребител#167180
1 / 4
21/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вкусна домашна баница приготвена по стара селска рецепта, която е винаги актуална"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет Фамилия
  • праз - 3 - 4 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • ориз - 5 с.л.
  • сирене - 250 г
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • джоджен - 2 с.л. стрит
  • олио
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме нарязания на средно едро праз, подправяме с джоджена. В купа в подсолена вода сваряваме ориза за 10 минути.

В друга купа разбъркваме яйцата, сиренето, млякото със содата в него, майонезата. В купата с праза добавям поизстиналия ориз, разбърквам.

В намазнена тава слагам 3 листа от корите, ръся с олио и слагам и от двете плънки, така през две кори слагам олио, от плънката с праз и ориз и от яйчената плънка.

Разрязвам баницата и поливам с яйце, разбъркано със 70 мл вода. Пека до готовност. Задушавам с чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
И така....., търсейки най-вкусната рецепта за баница с праз, се спрях на тази.
Доволна съм от получения резултат и се получи страхотен вкус/....за тези, които харесват праз/.
От мен си добавих малко гъби и към заливката вместо с вода добавих заквасена сметана.
02.02.2019 18:51