Тракийска баница

22/03/2016
"Днес ще ви споделим тази разкошна тракийска баница с богата плънка, която си заслужава да опитате"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 489
  • Преглеждания за месеца446
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява и се отцежда от водата. Оставя се да изстине. В купа се разбиват четири яйца, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене и отцедения ориз.

Разбърква се добре. В кръгла тава намазана с олио се поставят три кори, като всяка се поръсва с малко олио. Върху третата кора се разпределя от плънката.

Отгоре се редят нови три кори, поръсени с олио, пак плънка и така докато свършат корите. Баницата се нарязва на квадрати или като торта.

Върху нея се слагат тук-там парченца масло и се залива с разбити две яйца и прясното мляко.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 1 час. Изважда се и се охлажда, чак тогава се сервира. Чудесна е с пресни зеленчуци!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Вальо
Вальо
15.10.2016 15:11
Богата на продукти.Браво!Ще я пробвам.
Дали няма да стане по-добре, ако се направи с по дебелите кори.
0
0
Ламби
Ламби
13.04.2016 21:49
Страхотия :-)
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв