Точени банички с тиква и орехи

22/03/2016
"Я да видим сега на кой му държи кръста, за да си направи тези разкошни точени банички"
Приготвяне50 мин.
Готвене45 мин.
Общо95 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 400 г + около 100 г за разточване
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • олио - 4 с.л. за намазване на корите
  • за плънката
  • тиква - 800 г настъргана
  • орехи - 250 г
  • захар - на вкус
  • пудра захар - за поръсване

Начин на приготвяне

Пресява се брашното със солта и се добавя постепенно водата. Омесва се еластично тесто, което се оставя за 30 минути, за да си почине. Ореховите ядки се кълцат на дребно.

Тестото се разделя на малки топки. Всяка една се разточва на много тънко, като се ползва брашно, за да не залепне и да не се скъса.

Приготвя се намазнена и набрашнена тавичка. Всяка кора се поръсва навсякъде с част от тиквата, орехите и захар на вкус. Навива се на руло и се оформя охлюв.

Подреждат се в тавата и се намазват с олиото. Пекат се до зачервяване в гореща фурна на 200 градуса. След готовност се ръсят с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар