Улични банички

22/03/2016
"Дори да знаете къде са най-хубавите банички в града, тези са 100 пъти по-добри от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 486
  • Преглеждания за месеца1631
  • Преглеждания за седмицата82
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет ръчно точени
  • сирене - 300 г
  • олио - 1 к. ч. за намазване
  • кисело мляко - 1 ч. ч.
  • сода за хляб - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко със содата и се разбива да шупне. Всяка кора се намазва с малко олио и киселото мляко.

Поръсва се с натрошено сирене и се навива на руло. После двата края се прегъват навътре, да се получи нещо като охлюв.

Нареждат се в намазана с олио широка тава. С останата смес се намазват отгоре.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до зачервяване. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Чудесно изглеждат! Вили, какво означава "1 пакет - ръчно точени кори"?? не съм срещала до момента такива кори. Предимно ползвам това което ми предлагат в суперите...хм, какви бяха ,..."Фамилия" и "Бела" те не са ръчно точени, нали??
1
3
Ivo
Ivo
30.06.2016 23:44
Добре е в плънката да има и яйце.Кисело мляко/газирана вода, сирене, яйце. Корите да се намазват със стопено масло.Вместо олио масло.И за тавата.
Баницата трябва да е пържено/печена.
След изваждане се поръсва с вода и се завива с кърпа.
7
0
Мария Георгиева
Чудесни! Страхотен загар имат баничките!
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв