Тюрлю гювеч със свинско месо

22/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 236
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • свинско месо – 600 г
  • картофи – ¼ кг
  • патладжани – 2 бр.
  • тиквички – 200 г
  • лук – 3 глави
  • чушки – 250 г
  • бамя – 100 г
  • яйца – 2 бр.
  • масло – 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета, посоляваме, поръсваме с черния пипер и го варим в малко вода.

Щом течността се изпари, слагаме мазнината и запържваме месото.

Разпределяме го в 4 гювечета или го сипваме в един голям, а в останалата мазнина запържваме последователно нарязаните картофи, тиквички, лук, чушки и бамя.

Разпределяме ги също в гювечетата, поливаме с малко мазнина, покриваме с капачетата и печем в умерена фурна.

След 1 час отхлупваме и след двайсетина минути поливаме с разбитите яйца и поръсваме с нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар