Сладка баница с праскови

22/03/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"Внимание! Направите ли веднъж тази сладка баница, ще продължите още дълго, дълго, защото всички вкъщи ще се влюбят в нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 546
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата и захарта до кремообразна консистенция.
Добавете киселото мляко, олиото, кокос, бакпулвер и ванилия, разбъркайте.

Почистете, измийте и нарежете плодовете на дребно, в случая аз използвах праскови, може да не ги белите. Сложете ги в купата и разбъркайте, приберете за 10 минути в хладилник.

Сложете хартия за печене в правоъгълна тава с размер на корите. Започнете редене на баницата, като за всеки ред използвате по три кори.

Сложете една кора, намажете я с масло, отгоре сложете втората, пак намажете с масло, следва трета кора, на която сложете от плънката. Отгоре покрийте с нов ред кори, като процедурата се повтаря до изчерпване на корите.

Разпределете си плънката, така че да ви стигне за корите. На последния ред върху кората не се слага плънка, а се покрива със заливка. Разбийте яйцето с млякото и залейте баницата с тях.

Сложете да се пече във фурна на 180 градуса до златисто около 40 минути. Накрая оставете да се охлади и по желание поръсете с пудра захар или кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар