Картофен тарт с кайма

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Ето и отговорът на задачата, какво може да направите с картофи и кайма, което не е мусака "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 771
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите, белим ги, охлаждаме и ги настъргваме. Към тях добавяме яйцето, сол, черен пипер и брашното, като замесваме тесто.

Разпределяме тестото във форма с ринг, покрита с хартия за печене, като правим ръб от тестото.

В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук и прибавяме каймата, раздробяваме я старателно, добавяме сол, черен пипер, кимион и доматите, готвим докато остане на мазнина.

Изсипваме каймата върху картофеното тесто и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути.

Поръсваме с кашкавала и допичаме за още 10 минути на включен вентилатор на фурната.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар