Телешко с прясно зеле във фурна

22/03/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692572
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 389
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г
  • зеле - 1 кг (1/2 зелка)
  • домати - 100 мл от консерва (белени)
  • лук - 2 големи глави кромид
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • вода - 200 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се слага в тенджера с малко студена вода и сол на вкус да се свари (15-20 минути).

Докато месото ври нарязваме зелето и заедно с доматеното пюре, щипка сол, олио и водата го слагаме в тава във фурната да омеква (периодично разбъркваме).

След като месото е готово го прецеждаме и слагаме в тавата при зелето, слагаме и нарязания на не много ситно лук, червен пипер, черен пипер, нарязания на ситно магданоз.

Разбъркваме и оставяме за около 30 минути да се пече или до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Много е вкусно,приготвя се лесно и е приятно за хапване
0
0
Наталия Петрова
Да така е:)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв