Вегетариански кюфтета с нахут и царевица

22/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257176
"Оказва се, че можем за изядем тези ароматни кюфтенца много по-бързо, отколкото можем да ги приготвим Това е т.нар. Парадокс на кюфтенцата "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 920
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата58
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг1 от 5

Необходими Съставки

  • царевица - 150 г от консерва
  • нахут - 1 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 7 стръка
  • оризово брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти поставяме в блендер или пасираме с пасатор.

От получената смес оформяме кюфтета, които пържим в сгорещено олио.

Отцеждаме от излишната мазнина и поднасяме със сос или салата по избор.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
16.04.2016 16:07
Как не разбрахте че вегетарианците не консумират яйца ???
За спойка на вегетарианските кюфтета може да се ползва
предварително накисната ЧИЯ . Тя е с неутрален вкус.
Севда Андреева ако си Мастър Шеф трябва да знаеш тези
"подробности" :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв