Баница с домашно точени кори

22/03/2016
enggell2020@abv.bg
отenggell2020@abv.bgГотвач278565951
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 942
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • вода - 400 мл
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - около 750 г
  • за плънката
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 500 г
  • олио - за поръсване
  • брашно - за разточване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто, не лепнещо, разделяме на топки, поръсваме с брашно и покриваме с кърпа, оставяме да престоят за 20 минути. Разбъркваме яйцата, натрошаваме сиренето.

Всяка една топка се разточва на тънка кора, поръсва се с олио и се слага от плънката.

Навиваме на руло, леко усукваме и слагаме в намазана с олио тава, навиваме на охлюв.

Пека в загрята фурна до готовност!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Няма нищо по-хубаво от домашно приготвена баница
2
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
22.03.2016 21:24
И аз я обожавам, точена, дърпана....страхотни са!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв