Копривена супа с авокадо

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Копривена супа с авокадо
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вдигнат ли се температурите, опитайте този студен вариант на класическата супа от коприва"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • коприва - 500 г
  • оризово брашно - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • копър - 1/2 връзка (наситнен)
  • авокадо - 1/2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и сваряваме копривата, охлаждаме я и я нарязваме на ситно.

В сгорещеното олио запържваме наситнения лук и прибавяме копривата и доматеното пюре, посоляваме, наливаме вода и варим супата.

В чаша вода размиваме оризовото брашно и го прибавяме към супата, варим до готовност, подправяме с черен пипер и наситнения копър.

Сервираме супата студена с кубчета от почистеното авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: