Вкусни пълнени тиквички с кайма и ориз

22/03/2016
Анонимен
отАнонименНовак1417
"Интересно, вкусно и полезно ястие за днешния ден"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 399
  • Преглеждания за месеца405
  • Преглеждания за седмицата55
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и след това режем краищата на тиквичките. Разрязваме ги на две (по дължина) и с помощта на лъжица издълбаваме тяхната вътрешност.

За плънката: Обелваме лука и морковите. Лука нарязваме на ситно, а морковите настъргваме. Нарязваме си сърцевината на тиквичките и настъргваме домата.

В тиган слагаме малко олио или зехтин да се загрее. Към вече сгорещената мазнина си изсипваме лука. Запържваме го докато добие прозрачен цвят и към него си добавяме каймата.

С помощта на дървена бъркалка или вилица разкъсваме каймата на малки парчета, към нея добавяме настъргания домат, морковите, вътрешността на тиквичките, сол, червен пипер и накрая почистения ориз. Оставаме още няколко минутки и сваляме нашата плънка от котлона.

В тава си нареждаме издълбаните половини от тиквичките и ги пълним с плънка. Ако ни остане смес я разпределяме в тавата, добавяме малко вода и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печем около 1 час (до готовност на плънката и докато тиквичките омекнат) и малко преди да изключим фурната слагаме настъргания кашкавал върху тиквичките. Връщаме в печката и изключваме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Всички вкъщи много ги обичаме, особено поднесени с кисело мляко.
2
0
deninceto
deninceto
23.03.2016 10:34
Да съгласна съм с Вас с мляко или със млечен сос :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв