Баница с пържено кисело зеле

22/03/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297861802
"А с последното кисело зеле, което е накълцано и не става за сарми, пригответе сочна баница с пържено кисело зеле "
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 305
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелката на дребно. Загряваме 150 мл олио в дълбок тиган и прибавяме нарязаното зеле. Запържваме го добре за около 30-40 минути, като често го разбъркваме.

Когато зелето е готово, махаме от огъня. Вземаме две кори, поръсваме с 2-3 с.л. олио и разпределяме част от изпърженото зеле. Навиваме на руло, после още две кори по същия начин, като първата, и така докато свършат корите и плънката.

Подреждаме в намаслена тава. Намазваме отгоре готовата баница с малко олио и слагаме баницата в предварително загрята фурна.

Печем около 40 минути на 200 градуса. Ако е нужно покриваме с фолио за да не изгори. Изваждаме, когато е готова, поръсваме с малко вода и завиваме с кърпа, за да отдъхне.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!