Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Постен джоб с кресон и печурки

Постен джоб с кресон и печурки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131621
Постен джоб с кресон и печурки
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
22/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Мексиканските такос и буротс пасти да ядат пред този апетитен джоб"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г готово, постно
  • царевично брашно - за разточване и поръсване
  • за плънката
  • кресон - 4 шепички
  • печурки - 1/2 бурканче
  • праз - 1 стрък
  • лютеница - 6 с.л. едросмляна
  • маслини - 10 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • куркума
  • черен пипер
  • зехтин - или др. мазнина
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се скълцва и се задушава в мазнина. Към него се добавят останалите съставки и подправките. Сместа престоява на огъня 15 минути и се оставя, да се поохлади.

През това време върху набрашнена повърхност се разточва тестото. Трябва да се получи кръгла кора, не по-дебела от малкия ви пръст. Тя се надупчва на няколко места лекичко с клечка за зъби. В средата на кръга се изсипва внимателно плънката, след което краищата се събират и слепват помежду си отгоре, така че да се получи джоб или пакет.

Печивото се премества внимателно върху хартия за печене в тава и се поръсва с малко царевично брашно. Пече се 30-40 минути или до готовност при 200 градуса.

По време на печенето ще се надигне и плънката може да се покаже лекичко, но това да не ви притеснява. След като се изпече, се поръсва с вода и се завива с кърпа за 20 минути.

Нарязва се на триъгълници и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Какво е кресон??
02.06.2016 16:49