Кекс-баница

23/03/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
"Какво ще кажете за една пухкава баница приготвена в кекс форма, която освен оригинална е и много вкусна, и лесна"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 818
  • Преглеждания за месеца1542
  • Преглеждания за седмицата106
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • кори за баница - 300 г
  • сирене - 250 г (смес от краве сирене, кашкавал и пармезан)
  • олио - 60 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина за супи (по желание)
  • черен пипер - щипка
  • масло - за формата
  • галета - за формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и бакпулвера. Настържете сирената. Разбийте яйцата. Прибавете при тях брашното с бакпулвера и настърганите сирена.

Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Корите за баница нарежете на тънки лентички или накъсайте на малки парченца. Разделете ги добре да не се слепват. Прибавете ги при яйчeната смес и отново разбъркайте добре.

Стопете малко количество масло и намажете правоъгълна форма за кекс. Поръсете формата с галета, така че да полепне по всички страни на формата и внимателно изтупайте излишното.

Разпределете кексовата смес. Печете баницата в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Понякога намазвам корите с масло и ги слепям по три, след което ги препичаме във фурната до получаване на златист цвят.

След това ги оставям да изстинат напълно и ги начупвам на парчета. Вместо нарязаните на лентички сурови кори, добавям препечeните и начупени на парчета кори и малко бланширан лапад. И в двата случая ще се получат чудесни баници в кексова форма.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ивелина
Ивелина
01.08.2017 08:26
А прясното млякою?
0
0
Ирина
Ирина
13.02.2017 18:11
Аз я направих в гумена форма и се получи страхотно, и вкуса е превъзходен, Благодаря за идеята. :)
1
0
Diana
Diana
13.02.2017 20:15
Благодаря за доверието Ирина :). Радвам се че ви е харесала баничката.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв