Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Двуцветен пролетен хляб

Двуцветен пролетен хляб

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Двуцветен пролетен хляб
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 к. л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • спанак - 200 г
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маята, разтворена в малко мляко със захарта, солта, олиото, яйцето и останалото прясно мляко.

Замесете меко тесто, разделете го на две равни части. Едното тесто го оставете бяло, в другото добавете 200 г задушен и бланширан спанак.

Разточете правоъгълна кора от бялото тесто, отгоре сложете тестото със спанака, навийте на руло.

Оставете го да втаса, намажете с разбит жълтък и печете на 180 градуса до готовност на хляба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: