Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния червена леща с картофки

Яхния червена леща с картофки

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Яхния червена леща с картофки
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • червена леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 голям
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 60 мл
  • сол
  • чубрица
  • масло
  • олио
  • брашно
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Морковът и лукът се почистват, морковът се настъргва, лукът се реже на ситно.

В тенджера на тих огън наливаме 2-3 с.л. олио и малко масло (20-30 г), след като се разтопи маслото сипваме картофите, разбъркваме да се задушат за 3-4 минути.

След това прибавяме моркова, лука и чесъна. Разбъркваме още 3-4 минути и прибавяме измитата леща, отново разбъркваме и прибавяме подправките (сол, магданоз на ситно, червен пипер, щипка чубрица).

Слагаме 2 лъжици брашно, разбъркваме, сипваме и доматеното пюре и заливаме с врящата вода. Разбъркваме и оставяме да ври за около 20 минути на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Винаги слагам картофи или булгур в лещата иначе след половин час съм гладна :)) а и децата така я харесват повече ;)
24.03.2016 09:52
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
До сега не бях комбинирала леща с картофи,но установих,че става :-)
24.03.2016 09:30
1