Риба с орехов сос по грузински

22/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг речна или морска
  • лук - 4 глави
  • чесън - 1 главичка
  • лют червен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • орехи - 1 ч.ч.
  • оцет - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата добре и я слагаме да се пече на фурна в тавичка заедно с 3 ситно нарязани глави лук, олио и малко вода.

Когато кожата на рибата придобие златист цвят, добавяме нарязаните ароматни треви и подправките. Поднасяме рибата залята с орехов сос.

Орехов сос:
Счукваме орехите или ги смиламе, добавяме бульон от печенето на рибата, колкото да се получи средно гъста каша.

Прибавяме предварително нарязаната и запържена в мазнина глава лук, червения пипер, солта и оцет на вкус. Разбъркваме добре до получаването на еднородна каша.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава Дончева
Благодаря на Севда Андреева много хубава рецепта е пуснала ..... много вкусно беше
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв